Wednesday, 2 July 2014

Cambodia - random news

Well, well, after two weeks in Cambodia, a few Discover Scuba Diving, Open Water and Advanced Open Water courses, I slowly get my bearings here.

Gestern wurde ich von meinen Vietnamesen Studenten zum Essen eingeladen. Wir sind ins Happa, ein Japanisches / Khmer Restaurant nebenan. Dort haben wir viele Sachen gegessen, und am Ende zuviel. Die ganze Nacht hatte ich dann Magenkrämpfe.

Tantôt il fait chaud, tantôt il pleut des cordes pendant plusieurs journées d'affilée. C'est le début de la saison des pluies. Il paraît que ce sera pire en juillet et août.

The diving may not be the best here, but there are going to be a lot of courses for me to teach. The visibility is pretty low, but it makes for better navigation courses.

Dennis, le propriétaire sur site, est parti en vacances il y a deux jours, en nous invitant à manger au Happa. Presque toute l'équipe du bureau était présente.

Mit dem Geld geht's im Moment immer noch Bergab. Ich musste ja neues Equipment kaufen. Ich werde mal sehen ob der Kerl von Juan Dolio wirklich so ehrlich ist wie er sagt. Dann sehen wir ob ich ohne mein Schweizerkonto überleben kann.

Le côté ouest de l'île, où notre centre de plongée se trouve, est très tranquille. On ne peut pas y amarrer souvent en ce moment, dû aux vagues fréquentes et à la marée basse du matin. Alors on traverse l'île à pieds. Cela prend environ 30 minutes à travers la jungle.

A day of diving takes us out of the shop around 7 or 7:30. We then go down to the pier with the tuk-tuk and load the boat. The captain takes us to Koh Rong Samleum, about 2:15 away in the slow modified fishing boats. We unload merchandise for Robinson and Huba Huba, the two resorts next to our dive shop. Then we go out for diving. Almost the same process repeats itself for the way back. We're away from 7 to 18.